Całoroczny biznes gastronomiczny z franczyzą MNIAMI

04 sie 2021
artykuł sponsorowany

Franczyza to bezpieczny sposób na biznes. Ta w gastronomii bywa jednak ograniczona porami roku. MNIAMI, mobilna pączkarnia i lodziarnia, wyszła temu naprzeciw.

Inwestowanie w biznes franczyzowy to najbardziej sprawdzona metoda na rynku. Prowadzi się własny biznes oparty na stabilnym i wypróbowanym modelu, który gwarantuje stały przychód. Niepotrzebne ryzyko jest niwelowane poprzez doświadczenie zdobyte w ciągu lat praktyki i analiz franczyzodawców, a koszty są dostosowane pod możliwości franczyzobiorców. W biznesie jednak najbardziej liczy się zysk. Nie wszystkie franczyzy gastronomiczne gwarantują go przez cały rok.

Modele franczyzowe oparte na produktach sezonowych niosą ze sobą pewne ryzyko. Wiele posiłków takich, jak lody, sprzeda się w wakacje. Tego popytu zabraknie jednak w miesiącach zimowych. Pozostaje więc pytanie, co w tym czasie zrobić z mobilnym punktem sprzedaży i jak utrzymać przedsiębiorstwo przez chłodniejszy czas.

Naprzeciw wychodzi franczyza szyta na miarę każdego przedsiębiorcy, czyli MNIAMI. Przez cały rok oferuje ona świeżo wysmażane pączki w tradycyjnych i innowacyjnych smakach. W miesiącach letnich dodatkowo dochodzą do tego lody świderki w różnych wydaniach.

MNIAMI – całoroczny biznes

Dzięki myśleniu perspektywicznemu MNIAMI to całoroczny koncept, a co za tym idzie – opłacalny. Bazuje on nie tylko na zmienności serwowanych produktów, ale również wariantywnym menu dopasowanym do konkretnych pór roku. Wygodny format franczyzy, jej mobilność, pozwala trafić do klienta wszędzie tam, gdzie jest największy popyt.

Co znajduje się w ofercie MNIAMI? Wiosna i lato to pory, w których franczyzodawca stawia na orzeźwienie. Na stałe do oferty wpisane są pączki ze świeżymi, owocowymi i mlecznymi nadzieniami. Ponadto, zakupić można lemoniady, gofry, lody świderki, desery lodowe i pączkolody.

Kiedy zaczyna robić się chłodniej, menu MNIAMI ulega zmianie, bez konieczności ingerowania w wyposażenie przyczepy gastronomicznej. Na pierwszym planie wciąż pozostają ręcznie wysmażane, rzemieślnicze pączki. Oprócz nich dostępne są gofry, a także napoje zimowe (herbata rozgrzewająca, gorąca czekolada). Klienci skosztować mogą także innych wypieków z ciasta pączkowego: pączków z dziurką (oponek) z różnymi polewami, minipączków, pączków z polewą i posypką, a także sezonowych smaków nadzień. Nowością będą także pączkowe boxy – czyli porcje mini pączków z polewą dla prawdziwych miłośników słodkości. Oferta jest wciąż dopasowywana do zmieniającego się gustu klienta, by ten wracał do MNIAMI przez wszystkie 12 miesiące w roku!

MNIAMI to biznes szyty na miarę oczekiwań współczesnego franczyzobiorcy. Liczy się w nim przede wszystkim jakość, a tę gwarantują rzemieślnicze i tradycyjne receptury oferowanych produktów.

MNIAMI znajdziesz w naszym KATALOGU FRANCZYZ

Tagi:

Przeczytaj także

Opublikowane przez: Daria Kania-Baran
facebook