Firma poszukuje partnerów, którzy podejmą z nią współpracę jako ajenci.
W planach pierogarni jest uruchomienie w Polsce 150 lokali. Pierwsze otwarcia zostały już zaplanowane. Nowe lokale będą otwarte na Górnym Śląsku, w Warszawie, Krakowie, Łodzi, oraz Poznaniu.
Koncept Ciasto i Farsz powstał w 2019 roku. Podstawą jego menu stało się jedno z ulubionych dań Polaków - jakim są pierogi. Teraz firma szuka ajentów do prowadzenia biznesu. Sieć przewiduje stałą pensję od centrali. Dodatkowo w przypadku zainwestowania w lokal ajent może otrzymać udział w zyskach. Sieć kładzie duży nacisk na dobór lokalizacji.
Marcin Gryżenia – dyrektor ds, rozwoju sieci Ciasto i Farsz dla portalu Retailnet powiedział, że koszt otwarcia pierogarni jest konceptem nisko-kosztowym. Sama restauracja powinna przynosić zysk już po pierwszym miesiącu. Nie ma opłat miesięcznych. A zwrot nakładów można uzyskać już po dwóch latach od otwarcia restauracji. Sieć wymaga jednak od swoich ajentów doświadczenia w gastronomii. Dodatkowo ajenci muszą przepracować w pierogarni ok. 150 godzin miesięcznie na dowolnym stanowisku.
W menu pierogarni znajdziemy pierogi ruskie, z mięsem, na słodko, ale także wegańskie i wegetariańskie. Firma podkreśla, że stara się w prowadzeniu biznesu ograniczać plastik i wykorzystywać biodegradowalne naczynia.
***
Polecamy także:
Wywiad: O jadalnych kubkach i franczyzie z Angeliką Szkołudą - współwłaścicielką Soup Culture