Mój Dietetyk od początku swojego istnienia, czyli od 2008 roku był firmą stacjonarną - uważam że relacja dietetyka z klientem ma bardzo duże znaczenie w skuteczności wdrażania zmian żywieniowych, a łatwiej ją zbudować w kontakcie osobistym, dlatego nasi dietetycy spotykają się z klientami w gabinetach. Jeśli chodzi o rozwój sieci, to franczyza pozwoliła na skalowanie firmy w szybszym tempie - stworzenie powtarzalnych procedur obsługi klientów oraz systemu szkoleń umożliwiło szerzenie konceptu "szczęśliwego sposobu odżywiania" w całej Polsce.
Aktualnie posiadamy 15 placówek franczyzowych i 8 placówek własnych.
Tak - nasza oferta skierowana jest do młodych osób chcących otworzyć swoją działalność gospodarczą związaną z dietetyką. Pomagamy im pod kątem przedsiębiorczym (w formalnościach związanych z zakładaniem działalności i pozyskiwaniem funduszy potrzebnych na start) jak i pod kątem merytorycznym (dietetyków wspiera zespół doświadczonych specjalistów, tak by mogli jak najlepiej pomagać klientom w całym kraju).
Tak, dbamy o to by współpracujący z nami specjaliści, świadczyli wysoki poziom usług, dlatego współpracujemy jedynie z osobami posiadającymi wykształcenie kierunkowe z zakresu dietetyki lub żywienia człowieka.
Myślę, że od wartości marki dużo bardziej znaczący jest know-how. Dietetycy cenią sobie system szkoleń dotyczący zasad postępowania z klientami, narzędzia automatyzujące ich pracę: aplikację do bilansowania jadłospisów, kalendarz elektroniczny, ogromną bazę jadłospisów i materiałów do wykorzystywania w codziennej pracy, a także wsparcie marketingowe - stronę internetową, pozycjonowanie, konsultacje ze specjalistą ds. marketingu, wzory materiałów itd. Duże znaczenie ma też wymiana doświadczeń dietetyków będących w sieci - pozostajemy w ciągłym kontakcie, na spotkaniach na Skype omawiamy wyzwania i trudne przypadki, wzajemnie motywujemy się do rozwoju.
Tak - potrzebne są pewne nakłady, ale nie są one wysokie - na start działalności wystarczy już około 8 tys. złotych. Jeśli chodzi o pozostałe opłaty, to comiesięczna opłata franczyzowa składa się z 2 elementów - stałej opłaty w wysokości 500 zł oraz prowizji w wysokości 10% od wygenerowanych utargów. Pomagamy również w zdobyciu środków z Urzędów Pracy na start pierwszej działalności. Zapraszamy do kontaktu zarówno dietetyków szukających pomysłu na swoje życie zawodowe, jak i osoby chcące zmienić swój sposób odżywiania na zdrowszy.