Franczyzowe "combo" Sfinksa zyskuje na popularności!

27 paź 2021
źródło: materiały prasowe

W Krakowie i Lublinie otwarte zostały kolejne restauracje pod szyldem Sphinx. Krakowski punkt znajduje się przy ul. Karmelickiej i działa w modelu "combo". Oznacza to, że lokal posiada wspólne zaplecze kuchenne z inną restauracją należącą do Sfinksa. Krakowska restauracja współdzieli kuchnię z inną marką sieci o nazwie: Piwiarnia. Lokal w Lublinie znajduje się w galerii VIVO!

Łącznie od maja, czyli od czasu zniesienia lockdown dla gastronomii, Sfinks otworzył 12 dodatkowych restauracji, z czego większość to lokale franczyzowe.

Zdecydowana większość nowo otwieranych restauracji to lokale prowadzone przez franczyzobiorców, zarówno naszych dotychczasowych partnerów, jak i takich, którzy niedawno przyłączyli się do naszej sieci. Jednocześnie rośnie liczba zapytań od osób, które interesują się franczyzą w Sfinksie. Nasze koncepty są komplementarne, odpowiadają na różne potrzeby i upodobania kulinarne gości, więc prowadzenie więcej niż jednego konceptu budzi coraz większe zainteresowanie. Model łączony, gdzie restauracje różnych marek korzystają z jednego zaplecza, jest atrakcyjny dla restauratorów, bo pozwala dotrzeć do większej liczby klientów oraz optymalnie zarządzać kosztami i zespołem. Kolejne tego typu inwestycje są przygotowaniu. Po miesiącach trudnych doświadczeń, przywracanie sieci dawnych rozmiarów budzi ogromną radość i nową energię – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.

Czytaj: Dark kitchen warty milion dolarów!

Sieć informuje, że trwają prace przygotowujące do otwarcia kolejnych restauracji zarządzanych przez Sfinks Polska. Niebawem otwarty zostanie lokal Chłopskie Jadło. Ten lokal wraca na gastronomiczną mapę miasta po raz pierwszy od czasu zawieszenia działalności w okresie pierwszego lockdown dla gastronomii - czytamy w komunikacie prasowym sieci. 

Tagi:

Przeczytaj także

Opublikowane przez: Daria Kania-Baran
facebook