- Jeszcze przed otwarciem franczyzobiorcy mieli wiele zapytań od klientów. Czy będą tam produkty odpowiednie dla cukrzyków, dla alergików, dla osób na diecie bezglutenowej. Na wszystkie pytania odpowiedź jest twierdząca. To lokal dla tzw. klientów z problemem, ale także dla wszystkich, którzy chcą prowadzić zdrowy i aktywny tryb życia. Spodziewamy się więc prawdziwe oblężenia w pierwszych dniach - mówił Rafał Kościuk, właściciel systemu franczyzowego Fit Cake.
Franczyzowy Fit Cake w Rypinie zlokalizowany jest przy ul. Ks. Lissowskiego 13, w centrum miasta. Rypin będzie już 37 polskim miastem, w którym zagości marka.
Fit Cake to koncept z nowoczesnym podejściem do cukiernictwa, który został założony przez dwójkę aktywnych sportowców. Sieć przestrzega zasady “No sugar” i buduje sieć niecukierni ze zdrowymi ciastami i deserami. Sieć umożliwia przedsiębiorcom współpracę w kilku formatach, m.in. Fit Cake Mini (bez lokalu konsumpcyjnego), Fit Cake Standard (klasyczna kawiarnia) oraz Fit Cake Premium (uzupełniony standard o fit śniadania - kartę bezglutenowych, bezcukrowych i bezlaktozowych posiłków oraz wegańskie lody Fit IceCream).