Krowarzywa planuje do końca roku uruchomić kolejne franczyzowe lokale i liczyć łącznie 19 restauracji. Marka szuka teraz lokali na osiedlach, ale za to z dużym potencjałem na dark kitchen. Pierwsze już takie działają na Ursynowie i Bemowie. Z ich funkcjonalności zadowolona jest sama sieć. Kolejna restauracja, która pojawi się na osiedlu ma być otwarta na Białołęce.
- Centra handlowe borykają się ze skutkami dwóch potężnych ciosów: zamkniętych niedziel i pandemii. Wciąż zgłaszają się do nas galerie handlowe, nawet bardzo prestiżowe. Proponują lokale do wynajęcia. Jestem wdzięczny, ponieważ to znaczy, że potencjał naszej marki jest na tyle duży, by się odnaleźć w takich obiektach. Jednak nasza strategia działania na ulicy to nie tylko troska o miejsca najbardziej dostępne dla klientów, ale również niskie czynsze. Na razie ta filozofia się sprawdza - podkreśla Krzysztof Bożek, współzałożyciel sieci Krowarzywa.
Krowarzywa to sieć wegańskich fast foodów i jedna z najbardziej rozpoznawalnych roślinnych burgerowni. Rozwija się głównie we franczyzie. Marka powstała w 2013 roku. Krowarzywa jest także laureatem wielu nagód m.in.
***
Polecamy także:
Wytwórnia Lodów Polskich "u Lodziarzy" planuje nowy koncept!