Mini Donuts King, czyli jak można zarobić na pączkach

29 Wrz 2020
artykuł partnerski

Mini Donuts King to polskie pączki, które dobrze znane są zwłaszcza za oceanem. Słowo "donuts" w języku angielskim oznacza po prostu oponka. Stąd też ten rodzaj pączków często określany jako typowo amerykański. Mało kto wie, że te popularne donaty pochodzą tak naprawdę z Tamizy. Teraz sprzedaż amerykańskich donatów staje się rentownym pomysłem na biznes również w Polsce.

Mini Donuts King Polska to znany koncept, który prowadzony jest w formie franczyzy. To typowa mała gastronomia, która oferuje amerykańskie donaty, smażone na oczach klienta.  W asortymencie budki klienci znajdą także aromatyczną kawę i tosty.

Nie należy więc go porównywać do sprzedaży gofrów czy lodów włoskich bo te znane są u nas i ich zagęszczenie w niektórych regionach naszego kraju jest bardzo duże . Inaczej jest w tym przypadku . Pomysł u nas w Polsce jest mało znany, konkurencja niewielka lub na razie wręcz żadna (..) - tłumaczy Łukasz Przygoda, właściciel konceptu.

Ten biznes lubi zatłoczone miejsca

Najlepsza lokalizacja Mini Donuts King to taka, gdzie będą pojawiać się ludzie. Stąd firma współpracuje z wieloma galeriami handlowymi, aby umożliwić swoim franczyzobiorcom dogodną lokalizację.

Gdzie można więc z tym biznesem wystartować ? Centra handlowe, miejscowości wypoczynkowo turystyczne. Ale czy tylko te miejsca ?

Otóż nie. Imprezy plenerowe wszelakiego rodzaju. Ktoś może stwierdzić - biznes sezonowy! Owszem może taki być, ale nie musi być sezonowy. Ten biznes może być sezonowy lub całoroczny. Może stanowić uzupełnienie już istniejącego punktu gastronomicznego z lodami, goframi, czy też funkcjonującej cukiernio-kawiarenki, lub być całkowicie samodzielny tj. bazujący tylko na sprzedaży tych pączków  - podsumowuje Łukasz Przygoda.

Więcej na temat tego biznesu na:

www.minidonutsking.pl

lub w katalogu (tutaj)

***

Polecamy także:

Mini Donuts King - franczyza food truck pomysłem na biznes

Opublikowane przez: Daria Kania-Baran
facebook
x
Zapisz się do newslettera