Pojawiła się nowa franczyza na rynku gastronomicznym!

28 Kwi 2021

W maju startuje nowa franczyza – Crazy Corn,  czyli Szalona Kukurydza. Marka powstała w 2021 roku i została założona przez osoby, które działają od lat w branży gastronomicznej. 

Pomysł na kukurydziany street food, inicjatorzy konceptu zaczerpnęli z Meksyku. - Inspiracją dla naszej marki jest meksykański street food a uściślając gotowana lub grillowana kukurydza zwana "Elotes". Połączenie słodkiej kukurydzy, majonezu, sera Cotija, limonki i chili daje pełen przekrój smaków. Słodkie, ostre, kwaśne – wszystkie smaki Meksyku na jednej kolbie kukurydzy - pisze firma na swojej stronie internetowej. 

Przyczepy z kukurydzą pod szyldem Crazy Corn będą oferować różne warianty smaków. Klienci będą mogli kupić zarówno kukurydzę na słodko, jak i na słono. Biznes można prowadzić w dowolnej miejscowości. Sprzedaż kukurydzy może mieć formę biznesu sezonowego lub całorocznego. Franczyzodawca na swojej stronie internetowej informuje, że biznes nie wymaga kulinarnego wykształcenia.

przeczytaj także: Startuje nowa sieć franczyzowa - PASCAL Franchise

Sieć proponuje siedem modeli franczyzowych. Kukurydziany biznes można prowadzić w formie przyczepy, rikszy, wyspy, wózka, czy lokalu z okienkiem lub salą do konsumpcji. Ceny licencji na ten biznes zależne są od wariantu franczyzy. Franczyzodawca komunikuje, że próg wejścia w biznes to kwota od 17 do 35 tysięcy złotych. W trakcie trwania współpracy, sieć będzie pobierać około 5 proc. obrotu.

Od czasu globalnej pandemii z powodu wirusa Covid-19 setki tysięcy Polaków straciło pracę, zdrowie i z pozoru bezpieczne biznesy. Franczyza Crazy Corn została opracowana z myślą o sprzedaży z okienka lub  punkty mobilne. Daje to bezpieczeństwo w przypadku, gdy rząd będzie zamykał gastronomię. Nasz koncept franczyzowy to pewne źródło dochodu w niepewnych czasach. Nasza „szalona kukurydza” codziennie zachwyca smakiem tysiące klientów w różnych grupach wiekowych. Przyszli franczyzobiorcy Crazy Corn  mogą być spokojni o przychody i przyszłość. Kompleksowe szkolenia z każdej sfery prowadzenia punktu franczyzowego Crazy Corn to podstawa naszej współpracy - czytamy na stronie nowego konceptu franczyzowego. 

Przeczytaj także

Opublikowane przez: Daria Kania-Baran
facebook
x
Zapisz się do newslettera