W maju startuje nowa franczyza – Crazy Corn, czyli Szalona Kukurydza. Marka powstała w 2021 roku i została założona przez osoby, które działają od lat w branży gastronomicznej.
Pomysł na kukurydziany street food, inicjatorzy konceptu zaczerpnęli z Meksyku. - Inspiracją dla naszej marki jest meksykański street food a uściślając gotowana lub grillowana kukurydza zwana "Elotes". Połączenie słodkiej kukurydzy, majonezu, sera Cotija, limonki i chili daje pełen przekrój smaków. Słodkie, ostre, kwaśne – wszystkie smaki Meksyku na jednej kolbie kukurydzy - pisze firma na swojej stronie internetowej.
Przyczepy z kukurydzą pod szyldem Crazy Corn będą oferować różne warianty smaków. Klienci będą mogli kupić zarówno kukurydzę na słodko, jak i na słono. Biznes można prowadzić w dowolnej miejscowości. Sprzedaż kukurydzy może mieć formę biznesu sezonowego lub całorocznego. Franczyzodawca na swojej stronie internetowej informuje, że biznes nie wymaga kulinarnego wykształcenia.
Sieć proponuje siedem modeli franczyzowych. Kukurydziany biznes można prowadzić w formie przyczepy, rikszy, wyspy, wózka, czy lokalu z okienkiem lub salą do konsumpcji. Ceny licencji na ten biznes zależne są od wariantu franczyzy. Franczyzodawca komunikuje, że próg wejścia w biznes to kwota od 17 do 35 tysięcy złotych. W trakcie trwania współpracy, sieć będzie pobierać około 5 proc. obrotu.
Od czasu globalnej pandemii z powodu wirusa Covid-19 setki tysięcy Polaków straciło pracę, zdrowie i z pozoru bezpieczne biznesy. Franczyza Crazy Corn została opracowana z myślą o sprzedaży z okienka lub punkty mobilne. Daje to bezpieczeństwo w przypadku, gdy rząd będzie zamykał gastronomię. Nasz koncept franczyzowy to pewne źródło dochodu w niepewnych czasach. Nasza „szalona kukurydza” codziennie zachwyca smakiem tysiące klientów w różnych grupach wiekowych. Przyszli franczyzobiorcy Crazy Corn mogą być spokojni o przychody i przyszłość. Kompleksowe szkolenia z każdej sfery prowadzenia punktu franczyzowego Crazy Corn to podstawa naszej współpracy - czytamy na stronie nowego konceptu franczyzowego.