MAKRO Polska w ramach akcji #restartGastro, przygotowało we współpracy z restauratorami i szefami kuchni specjalne zalecenia, związane z bezpieczną obsługą gości oraz przygotowania lokalu.
Zalecenia mają być pewnego rodzaju kluczem, który dostarczy restauratorom informacji związanych z wymaganymi procedurami na czas COVID-19. Poradnik nosi tytuł: Bezpieczne miejsce do jedzenia w czasach COVID-19. poradnik dla branży gastronomicznej".
Do tworzenia poradnika zaproszono wykwalifikowanych ekspertów z różnych branż, m.in. menadżerów, restauratorów, szefów kuchni, specjalistów ds. BHP oraz specjalistów do zarządzania jakością.
Zbiór porad można pobrać ze strony https://makro-dla-gastronomii.pl/niezbednik-kryzysowy-dla-gastronomii,
MAKRO Polska oprócz dystrybucji i hurtu artykułów spożywczych i przemysłowych dla sklepów i restauracji, zajmuje się także obsługą franczyzowej marki sklepów ODIDO. Firma jest także inicjatorem akcji #restartGastro.
***
Polecamy także:
SPAR przejmuje kolejne sklepy Piotr i Paweł