Swoje restauracje na czas pandemii zmienia w coworking!

26 lis 2020
źródło: materiały prasowe

Zdrowa Krowa - popularna sieć franczyzowych restauracji, na czas pandemii wychodzi z bardzo kreatywnym pomysłem. Ponownie otwiera sale restauracyjne, ale tym razem w innych warunkach. Właściciel sieci Robert Kuc wprowadza coworking w swoich salach restauracyjnych. Na początku usługa będzie dostępna w lokalach znajdujących się w Warszawie (Port Praski), Wrocławiu i Krakowie.

Ten innowacyjny pomysł to ratunek dla restauracji, które muszą płacić czynsz za niewykorzystany lokal. To także dobre rozwiązanie dla osób, które chcą w spokoju popracować. A w domowych warunkach okazuje się być to dla nich niemożliwe.

(...) Epidemia to trudny czas dla restauratorów. Zamknęliśmy lokale, ale wciąż musimy płacić za nie czynsz. Sale świecą pustkami, marnują się, nie zarabiają na siebie. Dlatego postanowiliśmy na nowo je zagospodarować. Epidemia to trudny czas dla nas wszystkich. Wiele osób nie mających warunków do pracy zdalnej lub nieoswojonych z takim systemem, obecnie pracuje ze swoich domów. Im również wychodzimy naprzeciw. Naszą przestrzeń udostępniamy osobom, które jej potrzebują – pracownikom zdalnym, grafikom, copywriterom, programistom i wolnym strzelcom. Wszystkim, którzy chcą wyjść z domu, ale wciąż czuć się bezpiecznie - czytamy w komunikacie prasowym Zdrowej Krowy.

"Niech uśpione sale, znów ożyją"

Coworking w Zdrowej Krowie to usługa dostępna 7 dni w tygodniu. Sieć gwarantuje ciszę, bezpieczną i czystą przestrzeń do pracy, darmową kawę i herbatę oraz darmowy dostęp do WiFi i toalet.  A to wszystko w zamian za symboliczną opłatę "wynajmu" miejsca do pracy - płaconą za wykorzystane godziny.

Nie chodzi nam o to, by przyciągnąć ludzi do restauracji, ale by wykorzystać nieużywaną przestrzeńmówi Robert Kuc, właściciel i pomysłodawca Zdrowej Krowy.

Swoje restauracje na czas pandemii zmienia w coworking!

***

Polecamy także:

Kolejny sposób na pandemię - autonomiczne food trucki KFC w Chinach!

Kolejny sposób na pandemię - autonomiczne food trucki KFC

 

Tagi:

Opublikowane przez: Daria Kania-Baran
facebook