Berlin Döner Kebap w Szczecinie działa w formacie drive thru. To kolejny, wolnostojący lokal sieci, który ma być odpowiedzią firmy na sytuację związaną z pandemią. Pierwszy tego typu obiekt został otwarty w Gorzowie Wielkopolskim.
– Do tej pory opieraliśmy się głównie na centrach handlowych – 95% naszych restauracji znajdowało się w galeriach, a zatem byliśmy mocno dotknięci ograniczeniami ustawowymi. Nie mieliśmy więc wyboru. Musieliśmy szukać innych, zewnętrznych kanałów sprzedaży – mówi Karol Kostyrka, Manager do spraw rozwoju tej sieci.
Berlin Döner Kebap działa podobnie, jak formaty drive thru McDonald's, KFC czy Burger Kinga. Klienci mogą zamówić posiłek z samochodu, a następnie w ten sposób za niego zapłacić i go odebrać.
Sieć działa w Polsce od ponad 20 lat. Jej pierwszy punt został otwarty w formie food trucka w Międzyzdrojach w 1998 roku.