Pani Magda Gessler to najbardziej rozpoznawana restauratorka w Polsce. Pod jej nazwiskiem funkcjonuje kilka restauracji. Dodatkowo Restauratorka wspiera inne lokale gastronomiczne, dając im porady w programie "Kuchenne rewolucje". Wiele restauracji chciałoby poznać tajniki Pani Magdy i jej sukcesu. Teraz jest taka możliwość. Pod nazwiskiem Pani Magdy funkcjonuje również dobrze prosperująca marka lodowa:" Ice Queen Magda Gessler", którą można prowadzić na zasadach franczyzy. O całym koncepcie i pomyśle mieliśmy możliwość porozmawiać z Panem Andrzejem Dudykiem – Prezesem Zarządu Ice Queen Magda Gessler.
Czytałam, że pomysł na lody to receptura babci Pani Magdy. Czy może Pan opowiedzieć, co jest takiego niesamowitego w recepturze "babci Haliny"?
Tak, oczywiście. Lody Ice Queen rzeczywiście powstają według rodzinnej receptury, stworzonej przez prababcię Pani Magdy Gessler. Doskonale wiadomo że podczas produkcji wszelakich smakołyków tak samo przy lodach istotny jest każdy, nawet najmniejszy szczegół. Dlatego też z dużą precyzją odtwarzamy naszą tajną recepturę, tak żeby wszystko było idealne, jakościowe i żeby każdy smak był dokładnie taki jak ten zapamiętany przez Magdę Gessler w czasach jej dzieciństwa. Przed wprowadzeniem lodów do sprzedaży wielokrotnie testujemy, sprawdzamy i próbujemy każdy smak – a to wszystko dzieje się pod czujnym okiem naszej Ice Queen Magdy Gessler.
Sukcesem jest niewątpliwe fakt że lody powstają tylko z naturalnych składników bez dodatkowych aromatów czy udoskonalaczy. Do produkcji sorbetów używamy ogromnych ilości owoców, a dzięki ich smakowi i aromatowi choć na chwilę możemy poczuć się jak w słonecznych Włoszech.
Aktualnie oferujemy ponad 30 smaków, a zgodnie z sugestiami naszych Klientów wciąż tworzymy nowe, zarówno te tradycyjne jak i zupełnie nieoczywiste, zaskakujące połączenia np. malina z winem, czy lody o smaku campari.
Kto może być franczyzobiorcą "Ice queen Magda Gessler"? Jakie stawiane są wymagania?
Właściwie to każdy może zostać franczyzobiorcą Ice Queen Magda Gessler., dlatego też zapraszamy wszystkich zainteresowanych. Poszukujemy zorientowanych na sukces partnerów z całej Polski. Może to być każdy kto kiedykolwiek myślał o założeniu własnego biznesu i nie do końca wiedział jak zacząć, posiada umiejętność kierowania zespołem, a przede wszystkim jest zaangażowany i pozytywnie nastawiony do świata i ludzi.
Dzięki renomie Pani Magdy Gessler - własna lodziarnia to gotowy przepis na sukces. Istnieje kilka modeli franczyzowych dzięki którym każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Lodówka, przyczepa, czy wyspa – to tylko kilka możliwych opcji dostępnych dla naszych franczyzobiorców.
Istnieje również możliwość prowadzenia sprzedaży lodów w swoim własnym, już istniejącym punkcie np. w restauracji czy sklepie. Potencjał sprzedażowy każdej lokalizacji oceniamy indywidualnie. Wszystkie dostępne modele współpracy można znaleźć na naszej stornie internetowej www.icequeenmagdagessler.pl w zakładce franczyza.
Pracować i znać rodzinną recepturę Pani Magdy wydaje się być biznesem premium.
Oczywiście. Na to że markę można zaliczyć do biznesu premium wpływa cała masa czynników. Przede wszystkim to że w produkcję lodów jest zaangażowana sama Magda Gessler – niewątpliwie Królowa polskiej gastronomii która dzięki swojemu wieloletniemu doświadczeniu jest już marką samą w sobie. Ponadto nasze lody to wysokiej klasy produkty powstające tylko ze świeżych i sprawdzonych składników. Bardzo koncentrujemy się na zachowaniu wysokiej jakości na każdym etapie procesu produkcji.
Dodatkowo wciąż tworzymy kolejne, coraz to nowe smaków takie których nie znajdziemy u konkurencji. Np. lody o smaku prosecco – to jeden z naszych hitów sprzedaży.
Czas na rozwój! Zapraszamy również wszystkich zainteresowanych naszym nowym konceptem franczyzowym z którym już wkrótce starujemy. Kawiarnie Ice Queen Cafe Magda Gessler to nasza nowa marka którą za chwilę będziemy rozwijać na terenie całej Polski.
Już niedługo przymierzamy się do otwarcia 5 kawiarni które będą oferowały nie tylko doskonałą kawę, ale również szeroki asortyment pysznych produktów tworzonych pod czujnym okiem Magdy Gessler.
Czy jest to biznes dla każdego portfela? Można pokryć inwestycję np. z kredytu?
Oczywiście, jest to biznes w którym próg wejścia jest stosunkowo niewielki. Nie potrzeba wielkich nakładów finansowych żeby w szybkim czasie rozpocząć sprzedaż. Oczywiście nakład inwestycji zależy od wybranego modelu franczyzowego, natomiast jest tam kilka opcji w których każdy znajdzie coś idealnie skrojonego pod swój budżet.
"Sezon na lody" można uznać za rozpoczęty, pomimo zawirowań wywołanych epidemią. A jak to wygląda w zimie? Pobierane są jakieś opłaty od franczyzobiorców?
Tak sezon jest już w pełni rozpoczęty, pozostaje nam tylko liczyć na super pogodę.
Opłaty pobierane są tylko od punktów, które aktualnie prowadzą sprzedaż. Jeśli w okresie zimowym nasi franczyzobiorcy zamykają swoje punkty oczywiście wtedy nie pobieramy żadnych opłat.
Ile obecnie funkcjonuje lodziarni pod szyldem "Ice queen Magda Gessler"?
Aktualnie otwartych jest 25 lokalizacji, ale wciąż spływają zapytania w związku z tym na pewno liczba naszych punktów sprzedaży znacznie się zwiększy.
Jak wygląda sytuacja Państwa franczyzy teraz? Czy w czasie epidemii koronawirusa prowadzicie Państwo jakieś rozmowy franczyzowe?
Oczywiście, firma działa bardzo prężnie. Powiedziałbym nawet że zainteresowanie jest bardzo duże. Proszę pamiętać ze pomimo zamknięcia ludzi w domach, ludzie/całe rodziny nadal chodzą na spacery i z przyjemnością przyjdą z dziećmi na pyszny deser. Niektórzy boja się nadal korzystać z restauracji, natomiast zakup lodów z przyczepy czy lodówki ustawionej na powietrzu – nie stanowi żadnego zagrożenia.
Franczyza tego modelu może okazać się wielkim sukcesem. Nazwisko, receptura Pani Magdy na pewno ułatwi przyszłym franczyzobiorcom na lepszy start. Jednak w biznesie muszą być chęci obu stron do pracy i ciągłego udoskonalania. Komu nie polecałaby Pani/Pan franczyzy "Ice Queen Magda Gessler"?
Szczerze mówiąc jest to biznes dla każdego kto jest zaangażowany, kocha ludzi, lubi pracować i chce w szybkim czasie zarobić.
Nasz franczyzobiorca nie musi tworzyć własnej marki od początku ponieważ my robimy to za niego. Zarabia już od pierwszego dnia rozpoczęcia sprzedaży. Wizerunek Pani Magdy Gessler to gwarancja sukcesu… w końcu każdy chce spróbować lodów stworzonych przez Królową polskiej gastronomii.
Dziękuję za rozmowę!
***
Polecamy także:
Bałkan Burger szykuje się na franczyzową ekspansję!