Lody wegańskie, niskocukrowe, bez laktozy – nowości na sezon 2022 od Multi Ice Group

01 kw. 2022

Multi Ice Group to właściciel m.in. dwóch prężnie rozwijających się marek franczyzowych – LodyBonano oraz “u Lodziarzy” Wytwórnia Lodów Polskich. W nadchodzącym sezonie w lodziarniach pod ich szyldami pojawi się wiele nowości, nawiązujących do obecnych trendów żywieniowych. Obok lodów rzemieślniczych będą to desery wegańskie, bez laktozy, niskocukrowe czy wysokobiałkowe. Nie zabraknie także nietypowych smaków.

– Lodowe trendy zmierzają obecnie w dwóch kierunkach. Podstawą są oczywiście wysokiej jakości składniki, mało przetworzone, bez zbędnych dodatków i konserwantów. Współczesny konsument, nawet gdy je deser, chce, aby nie wpływał negatywnie na jego zdrowie. Stąd na popularności zyskują produkty rzemieślnicze, oparte na sprawdzonych recepturach. To fundament, na którym rozwijają się wspomniane już dwie wyraźne tendencje – czyli lody wegańskie czy “fit” oraz lody o nietypowych, zaskakujących smakach mówi Paulina Daniłowicz, przedstawicielka Multi Ice Group.

Odbicie tych trendów znajdzie się w nowych pozycjach w menu marek LodyBonano oraz “u Lodziarzy” Wytwórnia Lodów Polskich. W przypadku pierwszej z nich w ofercie wybranych lokali zobaczymy zatem lody rzemieślnicze.

– Lody te powstały na potrzeby marki LodyBonano i będą uzupełnieniem klasycznych amerykańskich świderków. Właściciele lokali mają do wyboru ponad 100 smaków. Są to produkty klasy premium, świetne pod względem jakościowym, oparte na wyjątkowej recepturze – przekonuje Paulina Daniłowicz i dodaje: – Lody rzemieślnicze pozwolą poszerzyć grono klientów i z pewnością zwiększą atrakcyjność naszych rodzinnych lodziarni. Wielu franczyzobiorców już zdecydowało się na wprowadzenie ich do oferty, co świadczy o tym, że dobrze rozumieją, w którym kierunku zmierza branża i jakie są potrzeby ich gości.

Czytaj również: Sieć Żabka uruchomiła platformę z ofertami pracy dla obywateli Ukrainy!

Multi Ice Group

Multi Ice Group: wege i fit

W lodziarniach “u Lodziarzy” tej wiosny czekać będzie rozbudowana oferta dla wegan i osób zmagających się z alergiami, cukrzycą czy po prostu – ceniących sobie zdrowy tryb życia. Stąd wspomniane już desery na bazie napojów roślinnych, bez laktozy, z obniżoną zawartością cukru lub zwiększoną zawartością białka. Wśród nich będą m.in. wegańska mandarynka, wegański granat, arbuz czy ananas bez laktozy.

– Od kilku sezonów systematycznie poszerzamy nasze menu i dostosowujemy je dla klientów ze specjalnymi wymaganiami żywieniowymi, wynikającymi czy to z przekonań i światopoglądu, czy bezpośrednio ze stanu zdrowia. Dzięki temu nie muszą oni szukać specjalistycznych lodziarni, aby zjeść ulubiony deser. Zrobią to w naszej popularnej sieci, której punkty znajdują się w ponad 100 lokalizacjach w całej Polsce – tłumaczy przedstawicielka Multi Ice Group.

Multi Ice Group

Znakiem rozpoznawczym marki “u Lodziarzy” od zawsze były nietypowe połączenia smakowe. Nie mogło więc ich zabraknąć także w tym sezonie.

– Połączenie banana, szpinaku i soczystego ogórka, zielona figa czy red velvet brownie – to tylko niektóre z debiutujących propozycji. Goście mogą też liczyć na wiele wariacji z pistacją w roli głównej – blok pistacjowy, trufla w pistacjach, sernik z pistacją i białą czekoladą. Naprawdę jest w czym wybierać! – podsumowuje Paulina Daniłowicz.

Obecnie pod szyldami obu marek Multi Ice Group działa blisko 300 lodziarni w Polsce. W tym sezonie dołączy do nich kilkanaście kolejnych lokali. Pierwsze punkty otworzą się już w kwietniu.

Materiał partnera

Czytaj również: Gospodarka 2022-2023: Z tarczą, czy na tarczy? [RAPORT mBank]

Sprawdź nas także na Facebooku:

FRANCZYZA INFO

Tagi:

Opublikowane przez: Redakcję
facebook