Sieć restauracji Tel Aviv Urban Food zadebiutowała na ul. Zwycięzców 21 w Warszawie. Jest to ósma lokalizacja tej sieci. Właścicielka konceptu - Malka Kafka poinformowała na swoim Linkedinie o tym, że na jesieni pojawią się także dwa pełnometrażowe lokale w modelu franczyzowym.
Nowy lokal to kontynuacja wege klimatu, który jest kultywowany w pozostałych restauracjach tej sieci. Pierwsza restauracja pod szyldem tej sieci pojawiła się już 10 lat temu i jako pierwsza w Polsce stała się prekursorem hummusu, szakszuki i całkiem innego falafela. Sieć prężnie rozwija się także w modelu franczyzowym. Nowe franczyzowe restauracje, których otwarcie zaplanowane jest na jesień br. pojawią się w Poznaniu i Gdyni.
Sieć tych wege restauracji znajdziemy również na Żoliborzu, na alei Niepodległości, w Hali Gwardii, na przylądku Miami Wars oraz na ulicy Piotrkowskiej w Łodzi, w Elektrowni Powiśle. Lokal na Saskiej Kępie jest ósmą restauracją w gastronomicznym portfolio tej firmy.
// 2019 - Tel Aviv Urban Food jedyną wyróżnioną siecią restauracji przez Żółty Przewodnik Gault & Millau
// 2018 - Malka dostała super prestiżową nagrodę Restauratora(ki) Roku na gali Best of Warsaw Warsaw Insider!
// 2018 - nominacja Malki i sieci Tel Aviv Urban Food w kategorii Sieć HoReCa prestiżowych statuetek Hermesów Poradnika Restauratora.
// 2018 - restauracja przy Poznańskiej w Warszawie najwyżej ocenioną restauracją wegańską przez Żółty Przewodnik Gault & Millau
// 2017 - restauracja przy Poznańskiej w Warszawie najwyżej ocenioną restauracją wegańską przez Żółty Przewodnik Gault & Millau
***
Polecamy także:
Pierwszy franczyzowy Gentelmen Barber Shop!