Franczyzowe LodyBonano szykują na wiosnę nowy koncept!

28 wrz 2020
źródło: dlahandlu.pl
foto: facebook/LodyBonano

Sieć LodyBonano dokonała podsumowania sezonu, z którego wynika, że u przeważającej większości franczyzobiorców obroty były zadowalające - mimo pandemii. Pomimo tego, że pierwsze prognozy wskazywały, że 2020 rok może być spadkowy. Sieć pracuje także nad nowym, franczyzowym konceptem.

https://franczyzainfo.pl/katalog/bafra-kebab/

Według informacji prasowych LodyBonano w 2020 roku odnotowały obroty przypominające te z przed 2020 roku. W niektórych odnotowano nawet zysk od 15 do 50%. Niewielki procent franczyzobiorców odczuło skutki pandemii. Dlatego sieć podsumowuje ten sezon jako udany i zadowalający.

– Już wczesną wiosną wdrożyliśmy rozwiązania dla naszych franczyzobiorców, które miały ułatwić im wejście w ten nowy, i jak się spodziewaliśmy, niezwykle trudny sezon. Przekonywaliśmy ich, że nie warto podejmować pochopnych decyzji o zamknięciu biznesu, ponieważ sytuacja zmienia się z dnia na dzień. W efekcie jedynie pojedyncze osoby zdecydowały się na ten krok. Gdy tylko odmrożono nasz sektor gospodarki, machina franczyzowa ponownie ruszyła, powstało nawet 15 nowych lodziarni, m.in. w Lisewie, Morągu, Orzechowie czy Gorlicach – mówi Sylwia Ramotowska, przedstawicielka sieci.

Sieć w sezonie 2021 chce wyjść z kolejną propozycją franczyzowego biznesu.

Oczywiście nie wiemy, co przyniosą nam przyszłe wakacje, ale jesteśmy optymistami. Pracujemy właśnie nad projektem nowego konceptu, który jeszcze lepiej odpowie na potrzeby zarówno franczyzobiorców, jak i klientów. Mamy nadzieję, że atrakcyjna formuła, jaka zadebiutuje wiosną 2021, a także doświadczenia z czasów kryzysu, przekonają przedsiębiorców, że warto zainwestować w naszą franczyzępodsumowuje Sylwia Ramotowska. 

***

Polecamy także:

Biznes na czterech kołach pod galerią handlową!

Tagi:

Opublikowane przez: Daria Kania-Baran
facebook