Sieć tak zwanych "niecukierni" pod szyldem Fit Cake rozwija swoje placówki, zgodnie z założonymi planami ekspansyjnymi. W tym roku uruchomionych zostanie 10 kolejnych lokali.
Nowe otwarcia planowane są na jesień br. Kilka z nich to przeniesione wiosenne inwestycje franczyzowe, które nie mogły się odbyć w czasach ogólnospołecznej kwarantanny.
- Działają już nowe Fit Cake w Rzeszowie, Żorach, Otwocku, Kielcach i Ostrowcu Świętokrzyskim. Szykujemy się do kolejnych otwarć w Warszawie i Szczecinie, gdzie powstanie największy, 200-metrowy, ekskluzywny lokal – mówi Rafał Kościuk, twórca marki. – Mamy bardzo wiele zapytań z Zielonej Góry. Chcemy, aby wszystkie nowe lokale ruszyły przed grudniem, ponieważ przedświąteczny okres to dla nas bardzo intensywny czas i duże obroty - dodaje.
Fit Cake to sieć lokali produkująca zdrowe słodycze bez cukru i bez glutenu. Marka działa na polskim rynku od 2017 roku i aktualnie skupia 15 placówek. Sieć tych "niecukierni" jest rozwijana w modelu franczyzowym.
"Niecukiernie" cieszą się popularnością coraz bardziej. Największe zainteresowanie tymi lokalami gastronomicznymi zauważa się w większych aglomeracjach, gdzie mieszkańcy przywiązują wagę do kwestii zdrowego odżywiania.
***
Polecamy także: