Sphinx ma kolejnego franczyzobiorcę!

31 sie 2020
źródło: dlahandlu

Sieć restauracji Sfinks Polska poinformowała o kolejnym franczyzowym otwarciu. Jest to trzecia restauracja pod szyldem Sphinx, która została uruchomiona w tym roku. Franczyzowy lokal działa przy ul. Goworowskiej 37 w Ostrołęce. 

Nowa restauracja ma powierzchnię około 200 mkw i dysponuje sezonowym ogródkiem. Może zmieścić ponad 100 gości.

- To trzecia restauracja Sphinx uruchomiona w tym roku, z czego druga po odmrożeniu branży gastronomicznej. Powstała wśród osiedli mieszkaniowych, w dobrze dostępnym komunikacyjnie miejscu, naprzeciwko galerii handlowej. Mamy nadzieję, że szybko zdobędzie grono stałych klientów, zwłaszcza że we wszystkich restauracjach Sphinx w Polsce, a tym samym i w Ostrołęce, niedawno zostało wprowadzone nowe menu główne – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.

Sfinks Polska to jedna z największych firm restauracyjnych w Polsce. Działa w branży gastronomicznej od 1999 r. i jako grupa kapitałowa zarządza trzema sieciami restauracyjnymi - Sphinx, Chłopskie Jadło oraz WOOK, a także kultowym warszawskim pubem Bolek. Okrętem flagowym Sfinks Polska jest największa w Polsce sieć restauracji z segmentu casual dining, działających pod marką Sphinx.

Pierwszy Sphinx został otwarty w 1995 r. w Łodzi, a obecnie sieć tworzą 93 restauracje. Lokale Sphinx działają na terenie całej Polski. Kolejną siecią z segmentu casual dining zarządzaną przez Sfinks Polska jest Chłopskie Jadło, w ramach której działa 13 restauracji. Sfinks Polska poprzez spółkę zależną Shanghai Express zarządza także siecią WOOK. Tworzą ją 2 lokale oferujące dania kuchni azjatyckiej. Do grupy Sfinks Polska należy także nabyty w 2016 r. warszawski pub Bolek. Sfinks posiada również umowę masterfranczyzy, na bazie której może rozwijać sieć gastronomiczną pod marką Fabryka Pizzy oraz licencję na rozwój marek Meta, Meta Disco, Funky Jim.

***

Polecamy także:

Żabka nawiązała współpracę z Uber Eats!

Żabka nawiązała współpracę z Uber Eats!

Tagi:

Opublikowane przez: Daria Kania-Baran
facebook