Sushi Bistro na warszawskim rynku działa od 2014 roku.. Marka należy do firmy Best Food Sp. z o.o., której od początku istnienia udziałowcami są Piotr Starzyk i Łukasz Tuszyński. Pierwszy lokal Sushi Bistro powstał na Ursynowie. Jego aktualna siedziba to Pasaż Stokłosy 11/u12, gdzie jednocześnie znajduje się centrala firmy. Z czasem marka otworzyła na zasadach franczyzy kolejne trzy lokale w Warszawie, tj. na Pradze (ul. Łukowska 2), w Ursusie (ul. Chełmońskiego 2) oraz na Żoliborzu (ul. Drużbacka 19).
Otwierana restauracja w Giżycku to piąty lokal sieci i pierwszy, który powstał poza Warszawą. W najbliższym czasie planowane jest otwarcie kolejnych lokali, m.in. w Legionowie.
Franczyza Sushi Bistro oferuję współpracę w dwóch modelach:
Sieć Sushi Bistro we wszystkich swoich lokalach ma takie samo menu. Obejmuje ono 30 gotowych zestawów sushi i 56 różnych rolek. W Karcie są również inne dania np. owoce morza, czy tatary rybne.