LodyBonano świętują 18-lecie działalności! Żabka opublikowała "Raport Odpowiedzialności" - flesz tygodnia

02 lip 2021
źródło: materiały prasowe

Żabka opublikowała "Raport Odpowiedzialności". LodyBonano świętują 18-lecie działalności! KOKU Sushi pojawi się w kolejnych miejscach. Powstała pierwsza na świecie restauracja z mięsem wychodowanym w laboratorium! To jest najnowszy flesz tygodnia od Franczyza INFO. Przeczytaj w skrócie!

1. DepilConcept Polska liderem franczyzy dla kobiet w branży kosmetycznej!

Magazyn „Businesswoman & life” przyznał marce DepilConcept Polska tytuł lidera franczyzy dla kobiet w branży kosmetycznej.

- Dziękujemy kapitule konkursowej oraz wszystkim pracownikom oraz franczyzobiorcom DepilConcept Polska, którym dedykujemy nagrodę!powiedział Kamil Miciałkiewicz, Marketing Manager DepilConcept Polska.

LodyBonano świętują 18-lecie działalności! Żabka opublikowała "Raport Odpowiedzialności" - flesz tygodnia

2. Franczyza KOKU Sushi w kolejnych miastach!

Nasi franczyzobiorcy to nie tylko dobrzy i zadowoleni przedsiębiorcy, ale też ambitni. W trakcie ostatnich szlifów i szkoleń są  KOKU Sushi POINT Ostrów Wielkopolski  oraz KOKU Sushi Szczawno-Zdrój. Sushilovers w Ostrołęce, Pszczynie oraz Wodzisławiu Śląskim mogą już przebierać nóżkami, również KOKU Sushi POINT Szczecin ruszy podczas tych wakacji. Natomiast zupełnie na „świeżo” zawitamy w mieście Mikołaja Kopernika, gdzie powstaje KOKU Sushi POINT Toruń, w tym roku również zawitamy do Żar i otworzymy czwarty punkt w Białymstoku! - czytamy na stronie internetowej KOKU Sushi.

3. Giganci Programowania Globalnym Partnerem Szkoleniowym Microsoft dla Edukacji!

Giganci Programowania stali się Globalnym Partnerem Szkoleniowym Microsoft dla Edukacji.

4. Franczyza MOYA rośnie!

W sieci MOYA otwarte zostały dwie nowe stacje paliw – w Wielichowie (woj. wielkopolskie) oraz w Zelowie (woj. łódzkie). Oba obiekty działają na zasadzie franczyzy.

5. LodyBonano świętują 18-lecie działalności!

Pierwsza lodziarnia pod nazwą LodyBonano została otwarta w 2003 roku w Białymstoku, później dołączyły do niej kolejne. Z czasem biznes stał się na tyle rozpoznawalny, że powstał model franczyzowy. Obecnie pod szyldem LodyBonano działa blisko 200 punktów w całym kraju.

Teraz z pewnym wzruszeniem patrzymy na to, jak klienci wychowani na Lodach Bonano, przyprowadzają do nas swoje dzieci. To przypomina nam, jak długo działamy na rynku i uświadamia, że staliśmy się marką pokoleniową. Jednak nic tu nie jest dziełem przypadku. Znamy ten biznes od podszewki i to my wielokrotnie wyznaczaliśmy branży ścieżki rozwoju i nowe trendywspomina Radosław Charubin, współwłaściciel marki.

– Nasze lodziarnie są świetnie przyjmowane w małych i średnich miastach, na rozbudowanych osiedlach oraz w miejscowościach turystycznych. Dla lokalnej społeczności taki punkt to nie tylko miejsce, gdzie można kupić lody, ale przede wszystkim – przestrzeń wspólnego spędzania czasu. U nas spotykają się całe rodziny, grupy dzieciaków przybiegają po obiedzie po swoje ulubione lody. Jeśli lodziarnia znajduje się w odpowiedniej lokalizacji, to życie towarzyskie kwitnie pod nią przez cały sezon, często bez względu na pogodę – mówi Radosław Charubin.

LodyBonano świętują 18-lecie działalności! Żabka opublikowała "Raport Odpowiedzialności" - flesz tygodnia

6. Żabka opublikowała "Raport Odpowiedzialności"

Sieć ogłasza nową „Strategię dla Grupy Żabka” i publikuje raport podsumowujący działania w obszarze ESG za 2020 rok.

W ramach Grupy Żabka budujmy ekosystem wygodnych rozwiązań w obszarze modern convenience, które ułatwiają codzienne życie milionom klientów. Misję tę realizujemy w sposób zrównoważony i odpowiedzialny, dbając o ludzi i naszą planetę. To długofalowy kierunek, jaki obraliśmy w ramach przyjętej przez nas strategii odpowiedzialności. Nasze zobowiązania w tym obszarze są ściśle zintegrowane z celami biznesowymi i będą w kolejnych latach wytyczać naszą drogę rozwojumówi Tomasz Suchański, Prezes Zarządu Grupy Żabka.

Link do publikacji: (https://raportodpowiedzialnosci.zabka.pl/)

LodyBonano świętują 18-lecie działalności! Żabka opublikowała "Raport Odpowiedzialności" - flesz tygodnia

W Żabce udowadniamy, że odpowiedzialne zakupy mogą być proste, szybkie i wygodne. Wierzymy, że nawet drobne codzienne zakupy mogą być częścią zrównoważonego trybu życia, a wielkie zmiany składają się z małych decyzji dokonywanych na co dzień, również w naszych sklepach, przy kasie. Zmieniamy więc asortyment i ułatwiamy zmianę codziennych nawyków zakupowych na lepsze dla klientów i dla Ziemi, a w samych klientach wzmacniamy świadomość wpływu konsumpcji na stan planety. Wierzymy, że przyszłość należy do firm, które rozwijają się w sposób zrównoważony, dbają nie tylko o wynik finansowy, ale także o klientów, pracowników, partnerów biznesowych oraz o środowisko naturalnemówi Anna Grabowska, Wiceprezeska Zarządu ds. Strategii Konsumenckich Grupy Żabka.

7. Sieć 5.10.15. z nowym franczyzowym spotem!

Firma 5.10.15. opublikowała nowy spot dla potencjalnych franczyzobiorców. W opublikowanym video, sieć przedstawia atuty prowadzenia biznesu pod swoim szyldem.

8. Agencji RE/MAX Polska w europejskim rankingu!

Sieć RE/MAX Polska poinformowała na swoim Instagramie o kolejnych sukcesach jej agentów. Tym razem polscy agenci zostali wyróżnieni w klasyfikacji europejskiej.

9. Metrohouse w kolejnym mieście!

Nowy punkt Metrohouse pojawił się w Zielonej Górze. Sieć podzieliła się informacją z otwarcia na swoim Instagramie. W ubiegłym tygodniu firma świętowała otwarcie punktu w Górze Kalwaria.

10. Pierwsza restauracja, która serwuje mięso wychodowane w laboratorium już OTWARTA!

W Tel Awiwie otwarto pierwszą na świecie restaurację serwującą dania z wyhodowanego mięsa, które jest produkowane w laboratorium. Co ciekawe, produkcja mięsa odbywa się zaraz obok restauracji, dzięki czemu goście mogą obserwować proces jego powstawania. Mięso produkowane jest za pomocą in vitro - podała agencja AFP.

Aby wyprodukować mięso, wcześniej pobiera się komórki z zapłodnionego jaja kury i wkłada się je do bioreaktora. To właśnie tam komórki rozwijają się i stają się tkanką mięśniową.

LodyBonano świętują 18-lecie działalności! Żabka opublikowała "Raport Odpowiedzialności" - flesz tygodnia

Tagi:

Przeczytaj także

Opublikowane przez: Daria Kania-Baran
facebook